راهبند دفنی
راهبند دفنی به دلیل نحوه نصب آن و شکل قرارگیری آن در زمین به این اسم خوانده میشود. این راهبندها در جاده با خاکبرداری از سطح زمین و تعبیه یک پایه کمعمق در محل نصب میشوند. البته برخی از انواع این راهبندها نیز به صورت کامل در زیر زمین تعبیه میشوند و تنها قسمت متحرک آن در هنگام بازشدن از زمین بیرون میآید. این راهبندها بسته به نوعشان میتوانند عملکرد باز و بست دستی، هیدرولیک دستی و همچنین هیدرولیک اتوماتیک داشته باشند.
راهبند دفنی چیست؟
راهبند دفنی از انواع راهبند ضد انتحاری ، در کنار راهبند ستونی یا بولارد یک راهبند در مسیرهای جادهای، گذرگاهها و گیتهای تردد است که بعنوان موانع مطمئن ضد حملات تروریستی مورد استفاده قرار میگیرد.
این راهبند در مناطقی که حساسیت بالایی دارد نصب میشود و مانعی برای تردد خودروهای غیرمجاز است. هدف آنها محافظت از راهها و تأمین امنیت اماکن و تاسیسات و حفاظت جان انسانها میباشد.
راهبند دفنی به عنوان مسدود کننده راه مورد استفاده قرار میگیرد و از موتورهای الکتروهیدرولیکی در طولهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
این راهبندها در جاده با خاکبرداری از سطح زمین و تعبیه یک پایه کمعمق در محل نصب میگردد. البته برخی از انواع این راهبندها نیز به صورت کامل در زیرزمین تعبیه میشوند. این راهبندها بسته به نوعشان میتوانند عملکرد باز و بست دستی، هیدرولیک دستی و همچنین هیدرولیک داشته باشند.
همچنین در جادهها نوع دیگری از راهبند به نام راهبند جاده ای نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
راه بند دفنی با ارائه راهحل کامل برای جلوگیری از دسترسی ناخواسته وسیله نقلیه یک مانع قوی محسوب میشود.
مکانهای مورد استفاده:
- مناطق نظامی
- سفارتخانهها
- دفاتر دولتی
- نیروگاهها
- سدها و پلها
- هتلها
- مراکز همایش
- …
مناطق نظامی: راهبند دفنی میتواند به عنوان بزرگترین کمک کننده برای حفظ امنیت این مناطق مورد استفاده قرار بگیرد. با قرار گرفتن در ورودی اماکن امنیتی میتواند هنگام وقوع حملات تروریستی به عنوان بهترین گزینه جهت جلوگیری از ورود ماشینهای ناشناس باشد از نظر امنیت بهتر از راهبند اتوماتیک است.
سفارتخانهها: این مکانها به دلیل اهمیت بالایی که دارند میتوانند به عنوان یک گزینه مهم برای حفاظت از مجموعه خود از این راهبندها استفاده کنند. این سیستم میتوانند از ورود افراد مشکوک به مجموعه و حتا از بمبگذاری در این مکان خاص جلوگیری بهعمل آورد.
نیروگاهها: نیروگاهها در شرایط خاص استفادههای خاصی از راهبند دفنی دارند. نیروگاهها با توجه به اینکه دستهبندیهای مختلف اعم از گازی، سیکل ترکیبی، خورشیدی، حرارتی و… دارند سیستمهای حفاظتی خاص خود را دارا هستند و به همین دلیل نیز حفاظت از این مجموعهها امری مهم است. به همین خاطر استفاده از اهبند دفنی محافظت کامل در برابر شرایط تروریستی را در اختیارشان قرار میدهد.
سدها و پلها: سدها و برخی پلها جزو مکانهای مهم و سوقالجیشی میباشند که نیاز به حفاظت بالا دارند. با نصب راهبندهای دفنی در این مکانها میتوان از حملات تروریستی به آنها جلوگیری کرد.
ویژگیهای راهبند دفنی
- با دوام در برابر تردد، همسطح با زمین، کم صدا، سرعت بالا
- فناوری میکروکنترل (آیسیهایی که قابل برنامهریزی میباشد و عملکرد آنها از قبل تعیین شده) باعث می شود که بولاردها پایدار و قابل اعتماد باشند، به راحتی با سیستم های دیگر ادغام شوند
- دارای فن آوری های فشار هیدرولیک بسیار پیشرفته
سیستم کنترل از راه دور، کنترل بی سیم را در محدوده 30 متری تنظیم می کند - قابلیت سفارشی کردن با توجه به نیاز های مختلف کاربران
- نمایشگر کنترلر: LCD و LED
- دارای سیستم کشویی: قابلیت تنظیم محل نیزهها
- راهبندها با توجه به جنس بدنه خود دوام بالایی دارند که جلو حملات خودرویی را میگیرد. هر راهبند دفنی توسط نگهبان یا دربان کنترل و مدیریت میشود. پنل کنترل مجهز به دکمههای فشار امکان محافظت و واکنش سریع در برابر حملات تروریستی را فراهم میکند. این یک نوع سیستم امنیتی بسیار سریع است که میتواند کامیون ۷.۵ تنی را با سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت متوقف کند.
این نوع گیتها دارای کابین کنترل با دوام، و دارای مکانیزم عمل هیدرولیکی و الکترومکانیکی است. زمان باز شدن آن ۴-۶ ثانیه است و می توان آن را با EFO به ۱.۵ ثانیه هم رساند.